9.11.12

Πώς θα φυλαχθούμε με τη δύναμη του Θεού απ΄ την ασθένεια

Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου



Δεν θα εξαρτιόμασταν απ΄ τις φαρμακοβιομηχανίες , αν εφαρμόζαμε το Ευαγγέλιο. Και μόνο αν εφαρμόζαμε την Εντολή "ευλογείτε και μη καταράσθε" "καλώς ποιείτε τους καταρωμένους υμάς" δεν θα πέφταμε ποτέ στα χέρια των γιατρών.

 Οι άθεοι , βέβαια, δε διαβάζουν το Ευαγγέλιο και επειδή μας εντυπωσιάζουν τα ξένα ονόματα, θα μνημονεύσουμε δυο ξένους συγγραφείς απ΄ τους οποίους ο ένας τυχαίνει να είναι γιατρός ο οποίος  υπήρξε διάσημος στην εποχή του. Οι συγγραφείς αυτοί επαναλαμβάνουν τα λόγια της Γραφής. Είναι ο Στρόνμπεργκ, κάπως έτσι, ο οποίος έγραψε το βιβλίο με τον τίτλο "Εκείνο" κι ο άλλος είναι ο Πεγκύ, συγγραφέας του βιβλίου με τον τίτλο "Οι θεραπείες του Χριστού".

Ο συγγραφέας του "Εκείνο" καταλήγει στο συμπέρασμα (διαβάστε την τελευταία σελίδα του βιβλίου του), ότι ένας σίγουρος τρόπος να αρρωστήσει κανείς είναι να κατακρίνει και να απωθεί.

Ο Πεγκύ γράφει στο βιβλίο του (Εκδόσεις Νεφέλη), στη σελίδα 45 τα εξής:  Η αποχή από την κακολογία και η προάσπιση των βαλλομένων που είναι απόντες η ανο"χή απέναντι στα ελαττώματα του πλησίον, η διακριτικότητα στην ομιλία, η αυθόρμητη στοργή προς τους πιο αδύναμους, είναι σημάδια από τα οποία αναγνωρίζονται οι καρδιές που κατοικούν στο Φως. (...)Θα γίνετε φίλοι του Χριστού και πολίτες του Ουρανού (...) Θα μπορείτε στο όνομα του Ιησού να εξουσιάζετε την ασθένεια, την καταιγίδα, το θάνατο, τα άγρια ζώα... Είναι αυτός ο τρόπος της ομιλίας που η Γραφή προσδιορίζει με το όνομα "χάρισμα των γλωσσών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: