18.12.12

Μονοκομματικό κράτος με πολυκομματική κυβέρνηση!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

      1. Μονοκομματικό κράτος υπάρχει όταν ο μηχανισμός του κράτους ανήκει σε ένα πολιτικό κόμμα  που έχει στόχο του την διαρκή παραμονή του στην εξουσία.

      2. Η προσφιλής μέθοδος του κόμματος για την διαρκή παραμονή του στην εξουσία είναι η γενική καχυποψία και το αίσθημα ασφαλείας , όταν οι πολίτες δεν έχουν εμπιστοσύνη ούτε στο κράτος, ούτε μεταξύ τους.

      3.Όσο πιο προκλητικό είναι το μονοκομματικό κράτος τόσο καλύτερα διότι εμφανίζεται ότι είναι άτρωτο και αποτρέπει την ενότητα των πολιτών.

      4. Ακόμα κι οι κληρονομικοί  βασιλιάδες αναζητούν τους καλύτερους κάθε φορά κυβερνήτες και όχι τους ευνοούμενους του κόμματος που επέβαλε το μονοκομματικό κράτος.

     5. Οι κληρονομικοί βασιλιάδες φοβούνταν αυτούς που αποκτούσαν πολιτική ισχύ. Το μονοκομματικό κράτος δεν φοβάται κανέναν γιατί έχει παντού δικούς του ανθρώπους που το στηρίζουν.

     6. Το μονοκομματικό κράτος δεν φεύγει με την επανάσταση, αλλά με κάποια μεγάλη καταστροφή.

     7. Ποιος θα εμποδίσει το μονοκομματικό κράτος να επιφέρει τη μεγάλη καταστροφή;

     8. Το μοναδικό όπλο είναι η σκέψη, η οποία αποκαλύπτει αυτό που είναι στην πραγματικότητα, ένας μεγάλος κίνδυνος που απειλεί τη χώρα με μεγάλη καταστροφή.

     9. Οι υποστηρικτές του μονοκομματικού κράτους σωπαίνουν όχι γιατί βλέπουν τον κίνδυνο, αλλά γιατί δεν βλέπουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Όταν βλέπουν την ευκαιρία εκδηλώνονται

    10. Καλύτερα να δούμε τους μονοκομματικούς  με συμπάθεια, ως αρρώστους, όπως πράγματι είναι , παρά να καλλιεργήσουμε το μίσος εναντίον τους, επειδή αυτό τους ισχυροποιοί περισσότερο. Απόδειξη ότι θέλουν να είναι μισητοί και προκαλούν οι ΄ίδιοι το μίσος των πολιτών.

   11. Το μονοκομματικό κράτος με πολυκομματική κυβέρνηση είναι σαν ψέμα που προσπαθεί να πείσει ότι είναι αληθινό. Μοιάζει με μύθο του Αισώπου όταν δείχνει πόσο ανόητη είναι η δύναμη, όταν νομίζει ότι θα υπάρχει για πάντα,

   12. Οι πολίτες καταλαβαίνουν σιγά σιγά τις μεθόδους του πονηρού και την κατανόηση αυτή με τίποτε δεν μπορεί να την εμποδίσει το μονοκομματικό κράτος. Κάποτε δεν θα μπορεί να κρύψει πόσο πολύ επικίνδυνο είναι για τους πολίτες του. Αυτή είναι η μόνη ελπίδα ελευθερίας της Ελλάδας από την φριχτή ανελεύθερη κατάσταση που της επέβαλαν οι εχθροί της.!  Ο Θεός να βάλει το χέρι Του!



Δεν υπάρχουν σχόλια: